cpanel چیست؟ سی پنل یکی از مجبوبترین پنلهای کنترل وبسایت در دنیای اینترنت است. بسیاری از شرکتهای هاستینگ cpanel را به عنوان بخشی از خدمات خود به مشتریان ارائه میدهند. در ادامه به معرفی هاست سی پنل cpanel میپردازیم.
هاست سی پنل (cpanel) در واقع یک رابط گرافیکی آنلاین مبتنی بر لینوکس است که به عنوان یک ابزار کنترلی برای سادهسازی مدیریت وبسایت و سرور استفاده میشود؛ به بیان سادهتر Cpanel به شما این امکان رو میدهد که دامنههای خود را مدیریت کرده، فایلهای وبسایت خود را سازماندهی و حسابهای ایمیل ایجاد کنید.
این کنترل پنل دارای دو رابط است:
ترکیب فوق به کاربران این امکان را میدهد تا خدمات دهندگان و مشتریان به راحتی هاست (host) و دامنه خود را مدیریت کنند.
در ادامه به معرفی امکانات متنوع دیگر این کنترل پنل میپردازیم.
بهتر است بدانید برای برای cPanel هزاران گزینه جایگزین وجود دارد و از آنجا که هر ارائه دهنده میزبانی متفاوت است، باید با هر میزبان احتمالی مشورت کنید تا به ایدهای درست برای استفاده از آنها برسید. اما توجه داشته باشید که مهم نیست از cPanel یا جایگزین برای آن استفاده کنید. مهم آن است که شما بتوانید آنچه را که میخواهید انجام دهید. به علاوه اگر برای انجام کار خاصی به کنترل پنل خود احتیاج دارید، با ارائه دهنده مجدداً مشورت کنید.
نصبهای مختلف cPanel شامل ویژگیهای متفاوتی است، اما خبر خوبی که در این زمینه وجود دارد آن است که مرور و آشنایی با بخشهای مختلف بسیار آسان است. هنگامی که برای اولین بار وارد سیستم میشوید، معمولاً برخی معیارهایی را مشاهده میکنید که میزان استفاده از منابع شما را ثبت میکند (مانند استفاده از CPU، فضای ذخیره سازی موجود و استفاده از حافظه). تمامی این موارد میتوانند روشی مفید برای نظارت بر عملکرد کلی وب سایت شما ارائه دهند.
پس از آن که با عملکرد وب سایت خود آشنا شدید، وقت آن است که به ماژولهای مختلف نگاهی بیندازید.
سی پنل یک پنل رایگان نیست و برای استفاده از آن حتما باید لایسنس خریداری کنید. در سال ۲۰۱۹ cpanel قیمتهای خود را افزایش داد و این حرکت موجب شد تا برخی ازشرکتهای میزبانی وب از کنترل پنلهای دیگر استفاده کنند؛ ولی همچنان با وجود افزایش قیمت سی پنل محبوبیت بسیاری دارد.
cPanel به شما امکان میدهد تا 5 کار مفید با استفاده از آن انجام دهید.
اکثر میزبانها به شما امکان میدهند در داشبورد cPanel خود به چیزی به نام “نصب کننده خودکار” دسترسی داشته باشید. این گزینه به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی وردپرس و همچنین بسیاری از نرم افزارهای دیگر را تنها با چند کلیک نصب کنید. در میان این نصب کنندههای خودکار کاربر پسند، Softaculous محبوبترین است، اگرچه ممکن است میزبان خاص شما از راه حل متفاوتی برای آن استفاده کند.
برای نصب وردپرس از طریق cPanel، تنها کاری که باید انجام دهید این است که قسمت autoinstaller را جستجو کرده و روی دکمه وردپرس کلیک کنید:
سپس، برای تکمیل مراحل نصب وردپرس، مراحل راه اندازی ساده را دنبال کنید:
یکی دیگر از خدماتی که cPanel به شما ارده میدهد آن است که میتوانید آدرس ایمیل خود را با استفاده از نام دامنه منحصر به فرد خود از این طریق ایجاد کنید.
برای شروع، در قسمت ایمیل به دنبال گزینه Email Accounts باشید:
سپس، آدرس موردنظر برای حساب ایمیل خود و همچنین رمز عبور را وارد کرده و روی ایجاد حساب کلیک کنید.
سپس، شما میتوانید مستقیماً از cPanel به یک حساب پست الکترونیکی دسترسی داشته باشید یا حساب ایمیل جدید خود را برای کار با یک سرویس گیرنده ایمیل مستقل تنظیم کنید.
cPanel به شما امکان میدهد دو نوع دامنه ایجاد کنید:
برای افزودن هر دو نوع دامنه، در قسمت Domains به دنبال گزینه مربوطه باشید.
درست است که همیشه میتوانید فایلها را با استفاده از چیزی به نام FTP بارگذاری و مدیریت کنید، اما در این میان cPanel نیز یک رابط کاربری تحت وب برای کمک به شما در مدیریت فایلها به نام File Manager ارائه میدهد.
برای دسترسی به آن، در قسمت Files به دنبال گزینه File Manager باشید.
با کلیک روی دکمه، یک رابط جدید باز میشود که در آن میتوانی با استفاده از درخت پوشه در سمت چپ به مکانهای مختلف بروید، فایلهای جداگانه در مرکز را مدیریت کنید و اقدامات مختلف از جمله بارگذاری و ویرایش فایلها را از طریق نوار بالا انجام دهید.
تا زمانی که سایت شما خیلی بزرگ نباشد (برخی میزبانها محدودیتی را اعمال می کنند) میتوانید به صورت دستی از داشبورد cPanel سایت خود پشتیبانگیری کنید.
برای شروع، در قسمت Files به دنبال گزینههای Backup یا Backup Wizard بگردید:
سپس، برای تکمیل نسخه پشتیبان مراحل زیر را دنبال کنید:
برای ثبتنام در هاست سی پنل کافیست تا اطلاعات حساب (ایمیل، پسورد)، اطلاعات شخصی (نام شخص و شرکت، آدرس، کد پستی، شماره تلفن) خود را بعد از انتخاب گزینه signup در این وبسایت وارد کرده و بر روی گزینه Registration کلیک کنید.
برای اینکه وارد حساب سی پنل خود شوید راههای مختلفی دارید که به ترتیب بیان میکنیم.
شما با استفاده از نوار آدرس مرورگر خود میتوانید به سه روش وارد cpanel خود شوید:
۱. بعد از آدرس سایت خود عدد 2083 را مانند مثال زیر وارد کنید
https://yoursite.com:2083
۲. میتوانید بعد از آدرس وبسایت خود /Cpanel را وارد کنید. به نمونه زیر توجه کنید
https://yoursite.com/cpanel
۳. اگر وبسایت جدیدی دارید و سوابق DNS آن هنوز در سرور منتشر نشده است، میتوانید از آدرس IP خود استفاده کنید.
https://10.10.10:2083
مزایا:
معایب:
اگر با FTP یا phpMyAdmin آشنا نیستید، نصب وردپرس میتواند کمی مشکل باشد؛ ولی از طریق سی پنل شما میتوانید با چند کلیک وردپرس را نصب کنید. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که به پایین قسمت Softaculous App Installer بروید و سپس بر روی نماد وردپرس کلیک کنید.
Cpanel دارای قابلیت تهییه پشتیبان گستردهای است. شما میتوانید به صورت دستی یا از طریق backup wizard از سایت خود پشتیبان تهییه کنید.
استفاده منظم از این ویژگی عاقلانه است؛ زیرا که اگر خدای ناکرده خطا و یا اتفاقی برای وبسایت شما رخ دهد خیلی ساده میتوانید از یک نسخه پشتیبان برای بازیابی محتوای خود استفاده کنید.
ویژگی دیگری سی پنل (cpanel) در اختیار شما قرار میدهد این است که میتوانید به راحتی حسابهای ایمیل را ایجاد، ویرایش و حذف کنید. برای شروع، به قسمت Email سیپنل وارد شوید؛ سپس بر روی Email Accounts کلیک کنید تا لیستی از حسابهای ایمیل موجود را مشاهده و مدیریت کنید.
از طریق سی پنل شما میتوانید به پایگاه داده خود دسترسی پیدا کرده و یا برای دادههای خود را برای بهبود عملکرد وبسایت خود از طریق phpMyAdmin مدیریت کنید.
در نهایت شما می توانید از طریق این پنل ویژگیهای امنیتی را به سایت وردپرس خود اضافه کنید. افزونههای بیشماری برای کمک به شما وجود دارند.
برای اینکه بتوانید از این پنل برای مدیریت وبسایت خود استفاده کنید باید لایسنس آن را بر روی سرورهای خود فعال کنید.
خرید لایسنس سی پنل فقط از طریق وبسایت سی پنل امکانپذیر است؛ برای خرید، شما میتوانید سفارش خود را ثبت کنید و در صورت داشتن حسابهای ارزی مانند پی پال، کردیت کارت یا حواله بانکی پرداخت خود را انجام دهید و یا اینکه پرداخت لایسنس را به مجموعه سفیرپیمنت بسپارید. همچنین جهت پرداخت هزینه خرید هاست و سرور خارجی نیز سفیرپیمنت در خدمت شماست.
در این مقاله به معرفی اجمالی هاست سی پنل پرداختیم. cpanel مزایای بسیاری دارد و مشهورترین کنترل پنل وب سایت در جهان است. اگر همچنان در مورد چیسیتی سی پنل سوالی دارید، میتوانید ان را با ما از طریق کامنت ها به اشتراک بگذارید.
تماس با پشتیبانی و فروش از ۷ تا ۲۴
شماره تماس :
۰۹۱۰۹۶۱۶۱۶۸
ایمیل:
safirpayment@gmail.com
تلگرام :
https://t.me/KashanPay_support
واتساپ :
This will close in 30 seconds
24 دیدگاه
cpanel با اینکه خیلی خفنه ولی مشکل سرعت داره.
عالی لطفا از دایرکت ادمین هم بگین
خوشحالیم راضی بودید. حتما در اینده از دایرکت ادمین هم خواهیم گفت.
ایا سیپنل ایران رو تحریم کرده یا میتونیم ازش استفاده کنیم
سلام مهیار عزیز سیپنل در ایران هم قابل استفاده هست. در حال حاضر بسیاری از وبسایتهای ارائهدهنده سرویس هاستینگ به مشتریانشون سیپنل ارائه میدن
cpanel خیلی ساده تر هست اما ورژن جدید دایرکت ادمین هم بد نیست. تازه ارزون تر هم هست.
من طرفدار سیپنل هستم. ممنون از محتوای با کیفیت سفیرپیمنت
سلاام توضیحات شما همه عالی بودند ممنون
ممنون از اینکه این اطلاعات باارزش رو با همه در میان میذارین
پس زمپ دیگه قدیمی شده؟
نه پیمان عزیز. زمپ برای لوکال هست.
سلام هاست من خارج از ایران هست و شرکت خدمت دهنده هاست و دامنه من داخل ایران هست. شعبه دیگهش بریتانیاست. منظور اینکه دلاری خرید نکردم دامنه و هاست رو از یک شرکت خارجی. ریال پرداخت کردم به یک دامنه که مشتریاش ایرانین. مدیرش هم ایرانیه و داخل ایران هم هست. هاست برای فرانسه هست و کنترل سیپنل به بنده فروختن. مشکلی برام به وجود نمیاد؟
سلام نه مشکلی نیست.
cpanel درسته که رابط کاربری بهتری داره اما اونقدر ها هم داییرکت ادمین بد نیست. من که هیچوقت باهاش مشکلی نداشتم
انصافا سیپنل ظاهر جذابی داره. خصوصا که امکانش هت که رنگ و لعابش رو تغییر داد از داخل تنظیمات خیلی جذاب تر میشه
سلام شما از سیپنل استفاده میکنید یا دایرکت ادمین؟
سلام و وقت بخیر
مجموعه ما از کنترل پنل cpanel استفاده میکند.
سلام در کل دایرکت ادمین رو بیشتر قبول دارم اما چند سال قبل یه شرکت ارایه دهنده وب بود که برای کنترل پنل پلسک برای لینوکس ارایه میداد. واقعا یه سر از دایرکت ادمین و سیپنل بالاتره اما متاسافنه دیگر قابلیت ارایه این کنترل پنل را ندارد. اگه بخوایم سرور مجازی داخل کشور هم تهیه کنیم مجبوریم دایرکت ادمین استفاده کنیم. چون لایسنس سیپنل رو نمیدن
درود راجع به امنیت سیپنل اطلاعی نداشتم. امنیت سایت رو یه مقدار اطلاع داشتم ولی سی پنل رو نه. ممنون از مقالات مفیدتون
عالی با اینکه سی پنل امکانات و قابلیت های بیشتری داره و رابط کاربریش بهتره من فعلا توی این شرایط دایرکت ادمین رو ترجیح میدم
سی پنل با اینکه خیلی خفن هست و یه عالمه ux خوبی داره اما مشکل سرعت داره. دمتون گرم با این پست خفنتون
خیلی عالی بود دمتون گرم ما یه زمانی برای یادگیری و اموزش سیپنل مجبور بودیم ازمون و خطا کنیم تا به یه نتیجه ای برسیم. کسی نبود راه درست رو به ما اموزش بده
سیپنل مگه برای ایران تحریم نشده؟ اکثر شرکتها از سیپنل تقلبی استفاده میکنن
سلام و وقت بخیر بله با اینحال از طریق مجموعه ما و خرید لایسنس سیپنل میتونید به نسخه اصلی این کنترل پنل دسترسی پیدا کنید.