
معرفی و بررسی انواع درگاه پرداخت بینالمللی
استفاده از درگاههای پرداخت به دلیل استفاده از اینترنت و خدمات آن رو به گسترش است و بدون شک اگر یک کسب و کار آنلاین دارید یا میخواهید پرداختهای کارت اعتباری را در وبسایت بپذیرید، به یک درگاه پرداخت نیاز دارید. بسیاری از صاحبان مشاغل در مورد اینکه این فناوری دقیقاً چیست و چگونه میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، سردرگم هستند؛ بنابراین در این مقاله همه نکاتی که باید در مورد درگاه پرداخت بینالمللی و داخلی و نحوه راهاندازی آن برای کسب و کار خود بدانید آورده شده است.
درگاه پرداخت چیست؟
درگاه پرداخت یک فناوری است که توسط تجار و فروشندگان آنلاین برای پذیرش خریدهای نقدی یا اعتباری از مشتریان استفاده میشود. این اصطلاح نه تنها شامل دستگاههای فیزیکی کارتخوان موجود در فروشگاههای خردهفروشی، بلکه شامل درگاههای پردازش پرداخت موجود در فروشگاههای آنلاین نیز میشود.
درگاههای پرداخت، رابطهایی هستند که برای جمعآوری اطلاعات و تکمیل پروسه پرداخت مورد استفاده قرار میگیرند. در فروشگاههای فیزیکی، شامل دستگاه کارتخوان (POS) هستند که برای پذیرش اطلاعات کارت اعتباری از طریق کارت یا گوشی هوشمند استفاده میشوند. فروشگاههای آنلاین، شما با وارد کردن اطلاعات قادر به پرداخت و خرید خدمات یا کالا خواهید بود؛ همچنین درگاههای پرداخت کریپتو برای تسهیل استفاده و پرداخت از ارزهای رمزنگاری شده مانند بیتکوین وجود دارد.
در هر پرداخت از طریق درگاه موارد زیر درگیر خواهند بود:
بازرگان: کسب و کار یا هر شخصی که فروش را انجام میدهد.
دارنده کارت: مشتری شما که در حال خرید است.
بانک صادر کننده: مؤسسه مالی که حساب مشتری، اعم از حساب کارت اعتباری یا حساب جاری متصل به کارت نقدی را در اختیار دارد.
طرحهای کارت: شرکتهای کارت اعتباری که کارت را مدیریت میکنند، مانند Visa، Mastercard یا American Express.
بانک جذبکننده: مؤسسه مالی که حساب تاجر را نگه میدارند.
بیشتر بخوانید: خرید ارز دیجیتال با پی پال
انواع درگاههای آنلاین پرداخت ایرانی
پرداخت مستقیم
افراد به شکل مستقیم و بدون واسطه با استفاده از درگاه به یکی از بانکها مانند ملی، ملت، تجارت و… متصل میشود و عملیات پرداخت را تکمیل میکنند.
پرداخت اینترنتی واسط
سازمانهایی تحت عنوان “پرداخت یار” در ایران با دریافت مجوز از بانک مرکزی و شاپرک (شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی)، ابزارهای پرداختی و سرویسهای مورد نیاز آنلاین شاپها ارائه میدهند. از شناخته شدهترین ابزارهای ارائه شده توسط پرداخت یارها درگاه پرداخت اینترنتی واسط است. این درگاه نسبت به درگاه مستقیم بسیار محبوبتر میباشد. از معایب درگاه پرداخت مستقیم میتوان به لزوم دریافت نماد اعتماد الکترونیکی، عدم وجود امکانات جانبی مورد نیاز، طولانی بودن مدت زمان دریافت درگاه، عدم پشتیبانی مناسب و عدم تضمین کیفیت و سرعت اشاره کرد.
درگاه پرداخت بینالمللی چیست؟
اگر قصد خرید از یک وبسایت برونمرزی را دارید یا در مقابل دارای یک سایت خارجی هستید شما ملزم به مواجهه با یک درگاه پرداخت بینالمللی خواهید بود. سادهترین راه برای دریافت درگاه پرداخت برای کسب و کار آنلاین خود، ثبتنام و استفاده از یک ارائهدهنده خدمات پرداخت است. ارائهدهندگان خدمات بینالمللی پرداخت مانند Square، PayPal یا Shopify فرایند را به شکل کامل مدیریت میکنند و به عنوان حساب تجاری شما عمل میکنند.
شرکتهای معروف برای ساخت درگاه پرداخت دلاری عبارتاند از:
- Authorize.net
- 2Sell
- Payline
- Adyen
این ارائهدهندگان خدمات پرداخت نیز در بین تجار آنلاین محبوب هستند و شامل یک درگاه پرداخت بینالمللی پرداخت و حساب تجاری هستند:
- PayPal
- PerfectMoney
- Payeer
- Payoneer
- WebMoney
- TransferWise
- Stripe
- Skrill
- Square
- Shopify
جهت مشاوره و انتخاب بهترین درگاه کافی است با پشتیبانان ما در ارتباط باشید و پس از انتخاب، آن را از سفیرپیمنت تهیه نمایید.
انواع درگاههای پرداخت بینالمللی
Redirect: درگاه پرداخت به سادگی مشتری را به یک پردازشگر پرداخت مانند PayPal یا Stripe میبرد تا تراکنش را پردازش کند.
Hosted (پرداخت خارج از سایت): مشتری در وبسایت شما یا در محل خردهفروشی شما خرید انجام میدهد و اطلاعات پرداخت برای پردازش به سرورهای ارائهدهنده پرداخت میرود. سیستمهای Stripe و Square POS اینگونه عمل میکنند.
Self-hosted (پرداخت در محل): کل تراکنش در سرورهای شما انجام میشود.
درگاههای پشتیبانی کننده از ارزهای دیجیتال
با گسترش استفاده از ارزهای دیجیتال، سایتها برای ارائه امکانات بیشتر به استفاده از درگاههای پرداخت کریپتو روی آوردند. شناخته شدهترین این درگاهها در جهان عبارتاند از:
- Coingate
- CoinPayments
- NOWPayments
- Bitpay
- Shopify
پیشنهاد مطالعه: تتر (Tether) چیست و چه کاربردی دارد؟
درگاههای بینالمللی مناسب چه سایتها و چه نوع مشاغلی هستند؟
تمام کسب و کارهای آنلاین در حال استفاده از درگاه پرداخت بینالمللی هستند اما ما هفت دسته اصلی از محدودیتها را شناسایی کردهایم. در هر حوزه، ما آنچه را که PayPal، Perfect Money، iZettle، SumUp و Square در مورد آنها حساس هستند را در زیر به شما معرفی میکنیم. آنها در بهترین حالت دستورالعمل هستند و قانون اساسی محدود کردن بازرگانان مرتبط با فعالیتهایی است که عبارتاند از:
- ریسک بالا
- در کشور یا حوزه قضایی تاجر یا مشتری غیرقانونی است (ایران در لیست ممنوعه استفاده از خدمات این سازمانها است)
- محدود یا به نوعی کنترل شده است؛ برای مثال زیر نظر سازمانهای دولتی
- از نظر اخلاقی مشکلساز است مانند سایتهای شرطبندی، محتوای غیراخلاقی و…
- نیاز به مجوز
توصیه ما این است که همیشه با ارائهدهنده خود صادق باشید و بپرسید که آیا چیزی در کسب و کار شما ممکن است مشمول محدودیت باشد یا خیر و پس از آن از درگاه پرداخت دلاری این سازمانها استفاده کنید.
روشهای فعالسازی درگاه پرداخت بینالمللی
وقتی در حال انتخاب یک درگاه یا ارائهدهنده خدمات پرداخت هستید، این سؤالات را از خود بپرسید:
- آیا خدمات آن در کشور شما و برای مشتریان شما موجود است؟
- آیا اطلاعات مالی را از طریق رمزگذاری و روشهای دیگر، ایمن نگه میدارد؟
- آیا درگاه پرداخت، میزبانی شده یا خود میزبانی را ترجیح میدهید؟
- کدام روشهای پرداخت را میپذیرد؟ آیا نیازهای مشتری شما را پوشش میدهد؟
- آیا به راحتی با وبسایت و نرمافزارهای مالی شما ادغام میشود؟
- آیا ویژگیهایی را ارائه میدهد که کسب و کار شما به دنبال آن است؟
اگر به تازگی با یک کسب و کار کوچک شروع کردهاید، سادهترین گزینه این است که به سراغ درگاه پی پال، Stripe یا Square بروید. آنها این فرایند را به طور کامل انجام میدهند، بنابراین لازم نیست نگران راهاندازی یک حساب بانکی اضافی یا نرمافزار سفارشی باشید. شما برای استفاده کافی است در سایت یکی از این سازمانها ثبتنام کنید، دکمهها یا کدهای لازم را به وبسایت خود اضافه کنید (اگر قبلاً ساخته نشده است) و شروع به دریافت وجه کنید.
امکان مسدود شدن حساب به دلیل استفاده از درگاه وجود دارد؟
اگر تمام موارد به صورت قانونی و بدون هیچگونه مشکلی از جانب شما اجرا شود، حساب شما هرگز محدود یا مسدود نخواهد شد. امکان مسدود شدن حساب به دلیل داشتن درگاه پرداخت بینالمللی زمانی اتفاق میافتد که از جانب شما به سمت شرکت ارائهدهنده خدمات شکایت شود؛ در این صورت و با اثبات ادعا، امکان مسدود شدن حساب شما بالا خواهد رفت و برای رفع مشکل به وجود آمده نیاز به پیگیری خواهید داشت. توصیه ما این است که قبل از استفاده از درگاه پرداخت بینالمللی هر یک از این کمپانیها، قوانین مربوط به آن را مطالعه کنید و پیش از به وجود آمدن مشکل جهت استفاده هر چه بیشتر از این خدمات، آنها را رعایت نمایید.
پیشنهاد برای مطالعه: آموزش رایگان فارکس از صفر تا صد
خدمات سفیرپیمنت برای ارائه درگاههای بینالمللی
Safirpayment این امکان را برای شما فراهم کرده است که با خرید پی پال بیزینس، خرید پرفکت مانی و… امکان دسترسی به درگاه پرداخت بینالمللی را بدون هیچگونه پیگیری خاصی داشته باشید. اگر صاحب یک سایت یا کسب و کار آنلاین هستید و قصد گسترش آن در سطح بینالمللی را دارید، پیشنهاد میکنیم جهت مشاوره با پشتیبانان سفیرپیمنت تماس حاصل فرمایید و پس از مشاوره، بهترین درگاه موجود را بسته به نیاز برای سایت خود انتخاب نمایید.
از این که وقت گرانبهای خود را جهت مطالعه این مقاله سپری کردید از شما کمال تشکر را داریم.