آزمون GMAT

آزمون GMAT بین المللی چیست؟ صفر تا صد آزمون جی مت

آخرین بروز رسانی:  ۱۵ مرداد, ۱۴۰۲
0 دیدگاه
زمان مطالعه:  18 دقیقه

آزمون GMAT آزمونی معتبر در سطح بین ‌المللی و برای سنجش مهارت‌هایی چون قدرت تحلیل فارغ‌التحصیلان دوره کارشناسی است که قصد دارند برای ادامه تحصیل در MBA، MPA، اقتصاد، امور مالی، حسابداری و… اقدام نمایند. در ادامه تمام اطلاعات مورد نیاز شما را برای آزمون جی مت (GMAT) بین المللی گردآوری کرده‌ایم.

جدول محتوا پنهان

آزمون GMAT چیست؟

در قدم اول برای پاسخ به سوال آزمون جی مت چیست؟ باید بدانید که آزمون GMAT مخفف عبارت Graduate Management Admission Test است. از معتبرترین آزمون‌هایی است که مهارت‌های افراد را در زمینه‌های مختلفی چون شفاهی، کمی، قدرت تحلیل و… می‌سنجد. افرادی که قصد دارند در حوزه‌هایی چون MBA، MPA، اقتصاد، امور مالی، حسابداری و… ادامه تحصیل دهند، در این آزمن شرکت کرده تا مهارت خود را محک بزنند. درواقع افرادی که بتوانند از این آزمون نمره مناسبی را دریافت کنند، می‌توانند در موسسات و آموزشگاه‌های معتبر بین‌ المللی برای ادامه تحصیل حضور یابند. باید توجه داشته باشید که نمره قابل قبول برای هر موسسه متفاوت می‌باشد.

 

آزمون gmat چیست

 

معرفی تاریخچه‌ آزمون GMAT

در سال 1953 موسسه‌ای با عنوان Graduate Management Admission Council که به اختصار GMAC نامیده می‌شود، تصمیم می‌گیرد که برای پذیرفتن افراد متقاضی، آزمونی را برگزار نماید. این آزمون با همکاری 9 مدرسه کسب‌وکار و مطابق با استانداردهایی برگزار شد. در سال اول تقریبا حدود 2هزار بار این آزمون انجام شد که این رقم امروزه به 230 هزار بار رسیده است! این روند روبه رشد استقبال افراد برای ادامه تحصیل در حوزه‌های مدیریتی را نشان می‌دهد. هم‌اکنون 2100 مدرسه در سراسر جهان و 5900 برنامه آموزشی اقدام به برگزاری آزمون جی مت کرده‌اند.

 

اعتبار و سطح آزمون GMAT

شاید برایتان سوال شود که آزمون GMAT مناسب برای کدام کشورها و دانشگاه‌­ها می‌باشد؟ در پاسخ باید به شما بگوییم که سازمان‌­ها و کشورهای به رسمیت شناخته­‌ی آزمون جی مت کم نیستند! باید بدانید که برای ادامه تحصیل در بیش از 7000 رشته مرتبط با حوزه مدیریت، اقتصاد، حسابداری و… در 114 کشور و 2300 موسسه آموزشی، نیازمند مدرک و نمره این آزمون خواهید بود. در واقع این آزمون در سطح بین‌الملل اعتبار ویژه‌ای دارد و داشتن مدرک آن به شما برای پذیرفته شدن در مقاطع تحصیلی عالی کمک خواهد کرد. همچنین چون مهارت‌های کلی را می‌سنجد، از آزمون‌ های تافل و آیلتس نیز مهم‌تر است.

 

شرایط و قوانین آزمون GMAT

هر آزمونی شرایط خاص خود را دارد. شرایط آزمون gmat‌ را در ادامه مشاهده می‌فرمایید:

  • آزمون GMAT محدودیت سنی ندارد اما برای افراد فارغ التحصیل مقطع کارشناسی و در واقع 21 سال به بالا توصیه شده است.
  • داشتن وسایلی چون هایلایت، لاک غلط‌گیر، مداد رنگی، ساعت مچی، خوراکی و سیگار در زمان امتحان، اکیدا ممنوع است. همچنین همراه داشتن دیکشنری، وسایل الکترونیکی و کپی برداری ممنوع می‌باشد. در صورت مشاهده توسط دوربین مدار بسته، از جلسه­‌ی امتحان و شرکت در این حوزه محروم خواهید شد.
  • در روز آزمون اصل پاسپورت را باید همراه داشته باشید و کپی آن را اصلا نخواهند پذیرفت.
  • پس از گذشت از زمان شروع آزمون درب حوزه امتحانی بسته خواهد شد. اگر به موقع به محل آزمون نرسیده باشید، امکان حضور نداشته و مبلغ ثبت نام نیز بازگردانده نخواهد شد.
  • در طول برگزاری امتحان حق صحبت با فرد کناری خود را تحت هیچ شرایطی ندارید.
  • برای خارج کردن برگه­‌ی امتحانی تنها در صورت هماهنگی اجازه خواهید داشت.
  • در صورت تصمیم برای خروج از محل برگزاری امتحان، حتما باید هماهنگ نمایید. خروج بدون هماهنگی تخلف محسوب می‌شود.
  • نتایج آزمون تنها به خود فرد تحویل داده خواهد شد. هرگونه عواقب در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی خود به دیگران متوجه متقاضی خواهد بود.
  • برای ثبت نام آزمون GMAT در دو تاریخ مختلف، حتما باید 16 روز فاصله­‌ی زمانی وجود داشته باشد.

 

آموزش gmat

 

قسمت های مختلف آزمون GMAT

این آزمون در بخش‌های مختلف برگزار می‌شود. این بخش‌ها عبارت‌اند از:

۱ارزشیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment : AWA )

در این بخش از آزمون، مهارت نوشتاری شرکت‌کننده در کنار مهارت تحلیلی و نقد کردن او سنجیده می‌شود. در واقع فرد در این مرحله 30 دقیقه فرصت دارد تا استدلال‌های نهفته در یک تحلیل را واکاوی کرده و در نهایت نقد آن تحلیل را بنویسد. ارزشیابی این مرحله به این صورت است که کامپیوتر نمره‌ای بین 0 تا 6 می‌دهد. فردی نیز برگه امتحانی را تصحیح کرده و نمره نهایی میانگین این دو نمره خواهد بود.

2 – بخش استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)

در این بخش فرد متقاضی توانایی خود در تحلیل داده‌های مختلف چون نمودارها و جداول را محک می‌زند. این بخش نیز در مدت زمان 30 دقیقه، شامل 12 سوال و در چهار بخش مجزا برگزار می‌شود.

تفسیر بصری (Graphic Interpretation)

در این قسمت سوالات جای خالی ارائه می‌شود که فرد با توجه به نمودارها  یا شکل داده شده، جای خالی را پر می‌کند.

تحلیل دوقسمتی (Two-Part Analysis)

جدولی داده می‌شود که گزینه‌های آن به صورت ستونی است. سوال مطرح شده در این قسمت معمولا دو زیرسوال دارد. پاسخ‌های ممکن آن سوال را باید از جدول در اختیار انتخاب کنید.

 

آموزش gmat

 

تحلیل جدول (Table Analysis)

جدولی ارائه می‌شود که قابلیت مرتب شدن را دارد. داوطلب آزمون باتوجه به داده‌های جدول به سوالات چند بخشی داده شده به صورت صحیح و غلط پاسخ می‌دهد.

استدلال چند منبعی ( Multi-Source Reasoning )

در این قسمت چندین منبع در اختیار فرد قرار می‌گیرد که شامل متن‌ها، نامه‌های رسمی و… می‌شود. سوالات داده شده را باید با توجه به اطلاعات داخل این منابع پاسخ دهید.

 

۳مهارت محاسباتی (Quantitative )

این بخش مهم از آزمون جی مت، مهارت فرد را در دانش ریاضی و در بخش‌های جبری و استدلالی مورد ارزیابی قرار می‌دهد. سوالات این قسمت پیچیده‌تر از بخش‌های قبلی است و زمان پاسخگویی به آن نیز 75 دقیقه خواهد بود. بازه نمرات این بخش 0 تا 60 می‌باشد. میانگین نمرات افراد شرکت کننده در این بخش در حدود 36 بوده است که نشان از دشواری این مرحله دارد.

 

۴مهارت کلامی (Verbal)

سخت‌ترین قسمت آزمون جی مت این بخش است. در بخش verbal‌ فرد 75 دقیقه زمان دارد تا به سوالات درک مطلب، تحلیل انتقادی و تصحیح جملات پاسخ دهد. در کنار این موارد دانش زبان انگلیسی فرد نیز سنجیده می‌شود. بخش کلامی دارای 41 سوال 5 گزینه‌ای بوده که نمره‌ای بین 0 تا 60 خواهد داشت. میانگین نمرات داوطلبان در سال‌های اخیر، 28 از 60 بوده است.

قسمت های مختلف آزمون Verbal در آزمون جی مت

بخش verbal‌ خود دارای سه بخش زیر است:

۱) Sentence Correction

۲) Critical Reasoning

۳) Reading Comprehension

 

تعداد سؤالات آزمون GMAT

در بخش اول آزمون که همان بخش نگارش تحلیلی است، تعداد سوال معنا ندارد؛ زیرا شما متن داده شده توسط نویسنده را تحلیل خواهید کرد. در بخش استدلال یکپارچه شما باید به 12 سوال پاسخ دهید. بخش مهارت محاسباتی یا Quantitative نیز دارای 31 سوال می‌باشد. بخش آخر آزمون یا همان بخش verbal‌ نیز 36 سوال دارد.

دقت داشته باشید که ترتیب این بخش‌ها، می‌تواند با توجه به نوع موسسه برگزار کننده تغییر کند.

 

شیوه ارزیابی و امتیازدهی به آزمون چگونه است؟

نمرات این آزمون ابتدا به صورت مجزا تعیین شده و در نهایت با معیارهایی به نمره‌ای از 800 تبدیل خواهد شد. میانگین نمرات در سه سال اخیر حدودا 535.2 بوده است. بخش نگارشی این آزمون نمره‌ای بین 0 تا 6 دارد و سه بخش دیگر نمره‌ای بین 0 تا 60 خواهند داشت. سیستم ارزیابی نمرات این آزمون ساده نیست؛ زیرا سوالات بعدی با توجه به پاسخ‌های داوطلب به سوالات قبلی ارائه می‌شوند. به بیان ساده‌تر، اگر داوطلب پاسخ سوالی را درست بزند، سوال بعدی او سخت‌تر خواهد بود و اگر پاسخ غلط بدهد، سوال بعدی ساده‌تر ارائه می‌شود. نکته‌ای که این آزمون را متمایز می‌کند این است که اگر سوالی بدون پاسخ نیز رها شود، امتیاز داوطلب کسر خواهد شد. بدیهی است که سوالات هر چه سخت‌تر باشند، نمره و امتیاز بیشتری خواهند داشت.

 

نحوه ثبت نام در آزمون GMAT

فرایند انجام ثبت نام در GMAT کار ساده‌ای است. تنها نکته آن این است که این آزمون در ایران برگزار نمی‌شود و برای ثبت ‌نام و شرکت در آن باید کشور دیگری را انتخاب نمایید. قدم به قدم ثبت نام در جی مت را در فرایند ثبت نام در gamt‌ بخوانید.

 

آزمون جی مت

 

هزینه های آزمونGMAT

هزینه ‌های این آزمون بستگی به موسسه برگزار کننده آن دارد؛ زیرا مرکز برگزار کننده می‌تواند با توجه به امکاناتی که حوزه برگزاری دارد، هزینه بیشتری دریافت کند. به طور کلی برای این آزمون شما باید مبلغ 250 دلار بپردازید. در کنار این مبلغ هزینه‌های دیگری نیز هست که ملزم به پرداخت آن‌ها خواهید شد. هزینه‌های آموزش آزمون gmat که برای آمادگی در آن می‌پردازید، هزینه‌هایی که در صورت جابه‌جایی محل برگزاری نیاز به پرداخت دارید و… ضمنا در نظر داشته باشید که چون این آزمون در ایران برگزار نمی‌شود، هزینه سفر به کشور دیگر را نیز باید جزو هزینه‌های آزمون GMAT در نظر بگیرید.

اگر قصد دارید که نمره شما به مراکز اضافه‌تری ارسال شود، باید 28 دلار نیز اضافه‌تر بپردازید. این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که بعضی از کشورهای برگزارکننده ممکن است برای برگزاری، مقداری نیز مالیات دریافت کنند. در صورت لغو آزمون در زمانی که بیش از 7 روز تا برگزاری فاصله دارید، تنها 80 دلار به شما برگشت داده خواهد شد و اگر کمتر از 7 روز باشد، هیچ پولی عودت داده نمی‌شود.

همچنین 24 ساعت قبل هم دیگر فرصت کنسل کردن ندارید. جهت تغییر تاریخ و برنامه آزمون، اگر بیش از 7 روز تا روز آزمون فاصله دارید، 60 دلار و اگر کمتر از 7 روز فاصله دارید باید 250 دلار بپردازید. 24 ساعت قبل از آزمون هم امکان تغییر تاریخ وجود ندارد.

 

مراکز برگزاری

این آزمون در سراسر دنیا و در مراکز مختلفی برگزار می‌شود. تفاوتی ندارد که شما در کدام یک از مراکز آزمون می‌دهید و نمره شما در تمام کشورهایی که GMAT را معتبر می‌دانند، دارای اعتبار خواهد بود. چون در ایران این آزمون برگزار نمی‌شود، بهتر است در زمان ثبت نام به سایت معتبر دولتی GMAC و یا MBA مراجعه نموده و لیست کشورهای برگزار کننده را مشاهده نمایید. پس از آن می‌توانید مرکز مناسب برگزاری را انتخاب کنید.

زمان برگزاری آزمون GMAT

برای اطلاع از زمان برگزاری آزمون GMAT باید به سایت MBA.com مراجعه نمایید. مهم‌تر از زمان برگزاری این آزمون دفعات محدود شرکت در آن است. باید توجه داشته باشید که شما در طول یکسال تنها 5 بار مجاز به شرکت در این آزمون خواهید بود. به طور کلی نیز بیش از 8 بار اجازه شرکت در آزمون GMAT را نخواهید داشت. ضمنا دقت کنید که این تعداد دفعات محدود شامل هم شرکت و هم تعداد لغو شده‌ها می‌باشد؛ یعنی اگر شما ثبت نام خود را کنسل نیز کنید، جزء دفعات مجاز شرکت شما در آزمون محسوب می‌شود. همچنین فاصله زمانی شرکت مجدد شما در این آزمون نمی‌تواند کمتر از 16 روز باشد.

زمان اعلام نتیجه­‌ آزمون GMAT

به صورت رسمی پس از 21 روز از زمان برگزاری آزمون شما می‌توانید با مراجعه به وب­سایت MBA یا مؤسسه GMAC نمرات خود را مشاهده نمایید. البته پس از اتمام آزمون نیز نمره شما بلافاصله در سیستم نمایش داده می‌شود. در این حالت شما 2 دقیقه فرصت دارید تا نمره خود را تایید و یا کنسل کنید. در صورت تایید، نمره شما به مرکز درخواستی ارسال خواهد شد؛ در غیر این صورت پس از مشخص شدن نمرات، از طریق ایمیل نمره شما برایتان ارسال می‌شود.

 

زمان مصاحبه­‌ آزمون GMAT

این آزمون مصاحبه ندارد و صرفا کسب نمره قابل قبول در آن برای مرکز مورد نظر، مجوز حضور و ادامه تحصیل شما محسوب می‌شود.

 

اعتراض به نتیجه­‌ی آزمون GMAT

اعتراض تنها به بخش AWA آزمون امکان‌پذیر می‌باشد. جهت ثبت این اعتراض باید با مراجعه به وب­سایت MBA فرم مربوطه را پر کرده و هزینه 45 دلاری را نیز پرداخت نمایید. مهلت اعتراض تا 6 ماه بعد از روز برگزاری آزمون می‌باشد و نتایج آن نیز پس از سه هفته اعلام می‌شود. ممکن است پس از اعتراض نمره شما کم شده، ثابت بماند و یا زیاد شود.

 

دوره ‌­ها و کلاس ­‌های آزمون GMAT

برای آمادگی در جی مت دوره‌های مختلفی برگزار می‌شود. در ادامه چند مورد از مشهورترین آن‌ها را معرفی می‌نماییم.

 

آزمون جی مت

 

Kaplan 

از دوره‌های مشهور جهانی است که شما را برای آزمون GMAT آماده می‌کند kaplan است. از جمله ویژگی‌های این دوره می‌توان به مواردی چون تعداد زیادی دوره‌ی آنلاین، شبیه‌ساز روز آزمون، تحلیل تک‌تک سرفصل‌های آزمون، کلاس‌های حضوری، تدوین برنامه درسی و… اشاره کرد.

 

Magoosh 

این دوره نیز در سطح بین‌المللی شهرت و اعتبار دارد. با شرکت در این دوره می‌توانید در کمترین زمان ممکن برای آزمون آماده شوید. وجود بیش از 300 درس و 1250 سوال همراه با تست‌های شبیه‌سازی شده از ویژگی‌های این دوره است که تمام نکات، مفاهیم و روش‌های پاسخگویی را آموزش خواهد داد.

 

examPAL 

نمونه دیگری از دوره‌های مشهور جهانی examPAL است. این دوره بیشتر روی حل مسئله و سوال تمرکز دارد تا با آموزش سریع‌ترین روش‌های حل مسئله، سرعت شما را در پاسخگویی افزایش دهد. تعداد زیادی از فیلم‌ها و کوئیزها در این دوره قرار دارد که با کمک اساتید باتجربه ضمانت قبولی را برای شما مهیا می‌کند.

 

Princeton Review

این دوره با سابقه‌ای بیش از 35 سال در این زمینه، بهترین شیوه‌های تست‌زنی و روش‌های آمادگی در آزمون را برای شما به ارمغان خواهد داشت. این دوره شامل الگوریتم‌های خاص خود، آزمون‌های آنلاین، نمونه سوال و… است که به شما در گرفتن نتیجه مطلوب کمک می‌کند. دوره‌های دیگری نیز برای آمادگی در آزمون جی مت وجود دارد؛ از جمله Economist، Veritas Prep ،Manhattan Prep ،e-GMAT و… .

 

نمره­‌ی قبولی آزمون GMAT

نمرات این آزمون با الگوریتم‌های پیچیده‌ای محاسبه می‌شود که معمولا نمرات بین 200 تا 800 هستند. نمره قبولی این آزمون کاملا بستگی به موسسه‌ای دارد که شما می‌خواهید نمره را به آن ارائه دهید. به طور کلی نمره 700 نمره مناسبی تلقی می‌شود اما همین نمره نیز ممکن است برای 10 دانشگاه برتر جهان پذیرفته نباشد. ضمنا امکان دارد که دانشگاهی نمره یک بخش را مهمتر از سایر بخش‌ها بداند.

 

معرفی منابع مناسب برای آزمون GMAT

منابع مختلفی جهت آمادگی برای این آزمون وجود دارد؛ از جمله:

  • کتابOfficial Guide for GMAT Review
  • سایت موسسه‌ی  Manhattan
  • Kaplan GMAT Premier 2020

 

کتاب‌های زیر نیز از منابع مناسب این آزمون محسوب می‌شوند:

  • The Official Guide For GMAT Quantitative Review 2020
  • Writing Skills For The GRE/GMAT
  • Question Bank And Exclusive Video

 

جهت اطلاع از سایر منابع معتبر آزمون GMAT به قسمت منابع آزمون GMAT مراجعه نمایید.

 

آزمون gmat بین المللی

 

اهمیت آزمون GMAT

این آزمون از اهمیت بالایی برخوردار است. بیش از 66 درصد مراکز آموزشی کسب‌وکار، برای پذیرش افراد آزمون GMAT برگزار می‌کنند. علی‌رغم اینکه این آزمون تمام قابلیت‌های فرد را ارزیابی نمی‌کند؛ اما بهترین آزمون برای سنجش مهارت‌های فرد و توانایی او برای ادامه تحصیل در دوره‌های ارشد مدیریت، امور مالی، اقتصاد و… است.

 

تعداد دفعات مجاز برای شرکت در آزمون GMAT

دفعات مجاز شما برای شرکت در آزمون جی مت در یکسال 5 بار و به طور کلی 8 بار خواهد بود. درواقع در طول یک سال شما تنها قادر خواهید بود که 5 بار در آزمون شرکت کنید و به طور کلی در طول سالیان مختلف، 8 بار اجازه شرکت در آزمون را خواهید داشت.

 

استفاده از نمونه سؤالات آزمون­‌های قبلی

استفاده از نمونه سوالات آزمون‌های قبلی می‌تواند شما را در آمادگی بیشتر یاری رساند. این نمونه سوالات را در منابع معرفی شده می‌توانید بیابید. همچنین در کانال‌های یوتیوب نیز هزاران ساعت آموزش ویدیویی قابل مشاهده می‌باشد. جهت دسترسی به تعدادی از نمونه سوالات این آزمون به مقاله نمونه سوالات آزمون GMAT مراجعه نمایید.

 

پرداخت هزینه ثبت نام gmat از طریق سفیرپیمنت

جهت پرداخت هزینه های آزمون GMAT نیاز به ویزاکارت و یا مسترکارت خواهید داشت. در صورت عدم دسترسی به این کارت‌های پرداخت ارزی، می‌توانید با سفیرپیمنت ارتباط گرفته و پرداخت‌های ارزی مورد نیاز خود را در سریعترین زمان ممکن و با کمترین قیمت انجام دهید.

 

سوالات متداول

در ادامه به برخی از پرتکرارترین سوالات درباره آزمون جی مت پاسخ می‌دهیم.

۱- آزمون GMAT کاغذی است یا سیستمی؟

تمام قسمت‌های این آزمون تنها به صورت کامپیوتری یا همان سیستمی برگزار می‌شود.

۲- شرکت در آزمون GMAT بدون شرکت در کلاس امکان پذیر است؟

قطعا اجباری برای شرکت در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی وجود ندارد و می‌توان بدون حضور در کلاس‌ها نیز در آزمون شرکت کرد. نکته قابل توجه این است که سطح سوالات آزمون بسیار پیچیده و نیازمند تلاش زیاد برای آمادگی است؛ به همین دلیل، شرکت در دوره‌ها و کلاس‌ها توصیه می‌شود.

 

۳- آزمون GMAT بهتر است؟ یا  TOEFL/IELTS

آزمون GMAT برای سنجش زبان انگلیسی نیست و درواقع شما را در منطق، قدرت محاسباتی و هوش می‌سنجد. با این حال برای شرکت در آزمون GMAT سطح زبان انگلیسی شما باید متوسط به بالا باشد تا بتوانید نمره مناسبی در آن کسب نمایید. اگر قصد ادامه تحصیلی در مقاطع ارشد، دکتری و بالاتر در حوزه MBA‌ را دارید، آزمون GMAT ‌انتخاب مناسب‌تری است.

 

4- تفاوت gmat و gre چیست؟

اگر دانشگاهی که قصد ادامه تحصیل دارید، تنها مدرک GMAT را می‌پذیرد، چاره‌ای جز شرکت در آن را نخواهید داشت اما اگر اجباری نیست، بهتر است در GRE‌ شرکت نمایید. به طور کلی آزمون GRE سطح سوالات ریاضی ساده‌تری دارد و برای دانش آموختگان رشته‌های علوم انسانی بهتر است. ضمنا در این آزمون امکان بازگشت به سوالات قبلی وجود دارد؛ در حالی که در GMAT چنین اجازه‌ای نخواهید داشت. جهت آشنایی بیشتر با تفاوت gmat و gre، مقاله آن را مطالعه نمایید.

 

آموزش gmat

 

کلام آخر

پیشنهاد می‌کنیم قبل از شرکت در هر آزمونی ابتدا هدف خود از شرکت در آن را معین کنید تا برای برنامه‌ریزی، شرکت، کسب نمره و… بتوانید اقدامات درستی را انجام دهید. ضمن اینکه هرکجا که به کمک احتیاج داشتید، سفیرپیمنت همراه شماست.

دیدگاه خود را بنویسید;
نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *