سی پنل (Cpanel) چیست + نحوه خرید لایسنس سی پنل
cpanel چیست؟ سی پنل یکی از مجبوبترین پنلهای کنترل وبسایت در دنیای اینترنت است. بسیاری از شرکتهای هاستینگ cpanel را به عنوان بخشی از خدمات خود به مشتریان ارائه میدهند. در ادامه به معرفی هاست سی پنل cpanel میپردازیم.
بیشتر بخوانید: معرفی سایت gthost.com
هاست cpanel چیست؟
هاست سی پنل (cpanel) در واقع یک رابط گرافیکی آنلاین مبتنی بر لینوکس است که به عنوان یک ابزار کنترلی برای سادهسازی مدیریت وبسایت و سرور استفاده میشود؛ به بیان سادهتر Cpanel به شما این امکان رو میدهد که دامنههای خود را مدیریت کرده، فایلهای وبسایت خود را سازماندهی و حسابهای ایمیل ایجاد کنید.
این کنترل پنل دارای دو رابط است:
- یک رابط کاربری به نام cpanel
- مدیریت سرور به نام Web Host Manager) WHM)
ترکیب فوق به کاربران این امکان را میدهد تا خدمات دهندگان و مشتریان به راحتی هاست (host) و دامنه خود را مدیریت کنند.
در ادامه به معرفی امکانات متنوع دیگر این کنترل پنل میپردازیم.
جایگزین های cPanel
بهتر است بدانید برای برای cPanel هزاران گزینه جایگزین وجود دارد و از آنجا که هر ارائه دهنده میزبانی متفاوت است، باید با هر میزبان احتمالی مشورت کنید تا به ایدهای درست برای استفاده از آنها برسید. اما توجه داشته باشید که مهم نیست از cPanel یا جایگزین برای آن استفاده کنید. مهم آن است که شما بتوانید آنچه را که میخواهید انجام دهید. به علاوه اگر برای انجام کار خاصی به کنترل پنل خود احتیاج دارید، با ارائه دهنده مجدداً مشورت کنید.
نحوه استفاده از cPanel
نصبهای مختلف cPanel شامل ویژگیهای متفاوتی است، اما خبر خوبی که در این زمینه وجود دارد آن است که مرور و آشنایی با بخشهای مختلف بسیار آسان است. هنگامی که برای اولین بار وارد سیستم میشوید، معمولاً برخی معیارهایی را مشاهده میکنید که میزان استفاده از منابع شما را ثبت میکند (مانند استفاده از CPU، فضای ذخیره سازی موجود و استفاده از حافظه). تمامی این موارد میتوانند روشی مفید برای نظارت بر عملکرد کلی وب سایت شما ارائه دهند.
پس از آن که با عملکرد وب سایت خود آشنا شدید، وقت آن است که به ماژولهای مختلف نگاهی بیندازید.
[irp posts=”3527″ name=”دیتاسنتر OVH، سومین دیتاسنتر بزرگ جهان را بهتر بشناسید”]
آیا برای استفاده از سی پنل باید لایسنس داشته باشیم؟
سی پنل یک پنل رایگان نیست و برای استفاده از آن حتما باید لایسنس خریداری کنید. در سال ۲۰۱۹ cpanel قیمتهای خود را افزایش داد و این حرکت موجب شد تا برخی ازشرکتهای میزبانی وب از کنترل پنلهای دیگر استفاده کنند؛ ولی همچنان با وجود افزایش قیمت سی پنل محبوبیت بسیاری دارد.
5 کار مفید که میتوانید با cPanel انجام دهید.
cPanel به شما امکان میدهد تا 5 کار مفید با استفاده از آن انجام دهید.
1- نصب وردپرس با cPanel
اکثر میزبانها به شما امکان میدهند در داشبورد cPanel خود به چیزی به نام “نصب کننده خودکار” دسترسی داشته باشید. این گزینه به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی وردپرس و همچنین بسیاری از نرم افزارهای دیگر را تنها با چند کلیک نصب کنید. در میان این نصب کنندههای خودکار کاربر پسند، Softaculous محبوبترین است، اگرچه ممکن است میزبان خاص شما از راه حل متفاوتی برای آن استفاده کند.
برای نصب وردپرس از طریق cPanel، تنها کاری که باید انجام دهید این است که قسمت autoinstaller را جستجو کرده و روی دکمه وردپرس کلیک کنید:
سپس، برای تکمیل مراحل نصب وردپرس، مراحل راه اندازی ساده را دنبال کنید:
2- افزودن حساب ایمیل جدید با cPanel
یکی دیگر از خدماتی که cPanel به شما ارده میدهد آن است که میتوانید آدرس ایمیل خود را با استفاده از نام دامنه منحصر به فرد خود از این طریق ایجاد کنید.
برای شروع، در قسمت ایمیل به دنبال گزینه Email Accounts باشید:
سپس، آدرس موردنظر برای حساب ایمیل خود و همچنین رمز عبور را وارد کرده و روی ایجاد حساب کلیک کنید.
سپس، شما میتوانید مستقیماً از cPanel به یک حساب پست الکترونیکی دسترسی داشته باشید یا حساب ایمیل جدید خود را برای کار با یک سرویس گیرنده ایمیل مستقل تنظیم کنید.
3- زیر دامنه جدید با cPanel
cPanel به شما امکان میدهد دو نوع دامنه ایجاد کنید:
- دامنههای Addon، اینها دامنههای کاملاً مستقل هستند، به عنوان مثال kinsta.com
- زیر دامنهها، اینها به نام دامنه شما اضافه میشوند، به عنوان مثال blog.kinsta.com
برای افزودن هر دو نوع دامنه، در قسمت Domains به دنبال گزینه مربوطه باشید.
4- آپلود و مدیریت فایلها با cPanel
درست است که همیشه میتوانید فایلها را با استفاده از چیزی به نام FTP بارگذاری و مدیریت کنید، اما در این میان cPanel نیز یک رابط کاربری تحت وب برای کمک به شما در مدیریت فایلها به نام File Manager ارائه میدهد.
برای دسترسی به آن، در قسمت Files به دنبال گزینه File Manager باشید.
با کلیک روی دکمه، یک رابط جدید باز میشود که در آن میتوانی با استفاده از درخت پوشه در سمت چپ به مکانهای مختلف بروید، فایلهای جداگانه در مرکز را مدیریت کنید و اقدامات مختلف از جمله بارگذاری و ویرایش فایلها را از طریق نوار بالا انجام دهید.
5- بکاپ گیری از سایت خود با cPanel
تا زمانی که سایت شما خیلی بزرگ نباشد (برخی میزبانها محدودیتی را اعمال می کنند) میتوانید به صورت دستی از داشبورد cPanel سایت خود پشتیبانگیری کنید.
برای شروع، در قسمت Files به دنبال گزینههای Backup یا Backup Wizard بگردید:
سپس، برای تکمیل نسخه پشتیبان مراحل زیر را دنبال کنید:
نحوه ثبت نام در سی پنل (Cpanel) و اطلاعات مورد نیاز
برای ثبتنام در هاست سی پنل کافیست تا اطلاعات حساب (ایمیل، پسورد)، اطلاعات شخصی (نام شخص و شرکت، آدرس، کد پستی، شماره تلفن) خود را بعد از انتخاب گزینه signup در این وبسایت وارد کرده و بر روی گزینه Registration کلیک کنید.
برای اینکه وارد حساب سی پنل خود شوید راههای مختلفی دارید که به ترتیب بیان میکنیم.
شما با استفاده از نوار آدرس مرورگر خود میتوانید به سه روش وارد cpanel خود شوید:
۱. بعد از آدرس سایت خود عدد 2083 را مانند مثال زیر وارد کنید
https://yoursite.com:2083
۲. میتوانید بعد از آدرس وبسایت خود /Cpanel را وارد کنید. به نمونه زیر توجه کنید
https://yoursite.com/cpanel
۳. اگر وبسایت جدیدی دارید و سوابق DNS آن هنوز در سرور منتشر نشده است، میتوانید از آدرس IP خود استفاده کنید.
https://10.10.10:2083
[irp posts=”630″ name=”آشنایی با وب سایت RIPE NCC و نحوه خرید از آن”]
مزایا و معایب سی پنل (cpanel) چیست؟
مزایا:
- یادگیری و استفاده آسان (user friendly)
- نصب خودکار نرمافزار از طریق سی پنل
- آموزشهای زیادی برای این پنل کاربری وجود دارد
معایب:
- به دلیل امکانات زیاد ممکن است که گیجکننده باشد
- سادگی بیش از حد و دسترسی آسان، تنظیمات مهم با یک کلیک تغییر میکنند و این مورد میتواند مشکلساز شود
خدمات سی پنل cpanel چیست؟
۱- قابلیت نصب وردپرس بر روی سرور
اگر با FTP یا phpMyAdmin آشنا نیستید، نصب وردپرس میتواند کمی مشکل باشد؛ ولی از طریق سی پنل شما میتوانید با چند کلیک وردپرس را نصب کنید. تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که به پایین قسمت Softaculous App Installer بروید و سپس بر روی نماد وردپرس کلیک کنید.
پیشنهاد مطالعه: WHMCS چیست و چه کاربردی دارد؟
۲- تهییه نسخه پشتیبان از وبسایت
Cpanel دارای قابلیت تهییه پشتیبان گستردهای است. شما میتوانید به صورت دستی یا از طریق backup wizard از سایت خود پشتیبان تهییه کنید.
استفاده منظم از این ویژگی عاقلانه است؛ زیرا که اگر خدای ناکرده خطا و یا اتفاقی برای وبسایت شما رخ دهد خیلی ساده میتوانید از یک نسخه پشتیبان برای بازیابی محتوای خود استفاده کنید.
[irp posts=”2518″ name=”هتزنر (hetzner) چیست و چه کاربردی دارد؟”]
۳- امکان مدیریت حساب ایمیلهای سایت خود
ویژگی دیگری سی پنل (cpanel) در اختیار شما قرار میدهد این است که میتوانید به راحتی حسابهای ایمیل را ایجاد، ویرایش و حذف کنید. برای شروع، به قسمت Email سیپنل وارد شوید؛ سپس بر روی Email Accounts کلیک کنید تا لیستی از حسابهای ایمیل موجود را مشاهده و مدیریت کنید.
۴- محافظت از دیتابیس MySQL سایت وردپرس خود
از طریق سی پنل شما میتوانید به پایگاه داده خود دسترسی پیدا کرده و یا برای دادههای خود را برای بهبود عملکرد وبسایت خود از طریق phpMyAdmin مدیریت کنید.
۵- افزایش امنیت
در نهایت شما می توانید از طریق این پنل ویژگیهای امنیتی را به سایت وردپرس خود اضافه کنید. افزونههای بیشماری برای کمک به شما وجود دارند.
ویژگیهای امنیتی cpanel
- احراز هویت دو مرحلهای برای ورود به پنل کاربری
- توانایی درست کردن black list
خرید لایسنس سی پنل از طریق سفیرپیمنت
برای اینکه بتوانید از این پنل برای مدیریت وبسایت خود استفاده کنید باید لایسنس آن را بر روی سرورهای خود فعال کنید.
خرید لایسنس سی پنل فقط از طریق وبسایت سی پنل امکانپذیر است؛ برای خرید، شما میتوانید سفارش خود را ثبت کنید و در صورت داشتن حسابهای ارزی مانند پی پال، کردیت کارت یا حواله بانکی پرداخت خود را انجام دهید و یا اینکه پرداخت لایسنس را به مجموعه سفیرپیمنت بسپارید. همچنین جهت پرداخت هزینه خرید هاست و سرور خارجی نیز سفیرپیمنت در خدمت شماست.
بیشتر بخوانید: معرفی سایت Licensepal
نتیجه
در این مقاله به معرفی اجمالی هاست سی پنل پرداختیم. cpanel مزایای بسیاری دارد و مشهورترین کنترل پنل وب سایت در جهان است. اگر همچنان در مورد چیسیتی سی پنل سوالی دارید، میتوانید ان را با ما از طریق کامنت ها به اشتراک بگذارید.