TRC20 چیست؟ فرق ERC20 و TRC20 چیست؟
احتمالا شما هم در جاهایی مثل صرافی بایننس، زمان واریز یا برداشت ارز دیجیتال با این صحنه مواجه شدهاید که از شما میخواهد شبکه آن ارز دیجیتال را انتخاب کنید و در آنجا عنوانهایی مثل TRC20 یا ERC20 وجود دارد. اما trc20 چیست؟ تفاوت این دو با هم چیست؟ در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
TRC20 چیست؟
اما TRC20 چیست؟! TRC20 هم یکی از استانداردهای ایجاد توکن است ولی در شبکه ترون. مدیر عامل ترون فردی به اسم جاستین سان است. او در مورد این پروژه صحبتهای زیادی کرده است و تبلیغات زیادی انجام داد و عملا سعی کرد بخشی از جامعه مشتریان اتریوم را به سمت پروژه خودش جلب کند. به خاطر همین موضوع، سعی کرد تا جای ممکن پروژه خودش و شبکه ترون را شبیه به شبکه اترویم منتشر کند. این رقابت شدید باعث شد ترون استانداردهای توکنهایش و حتی عنوان آنها را شبیه به اتریوم قرار دهد.
البته شباهت دیگری هم که وجود دارد؛ توکن TRC20و این نوع استاندارد، با توکن های ERC20 همخوانی زیادی دارند و توسعه دهندگان میتوانند به راحتی توکن ERC20 خودشان را به شبکه ترون با استاندارد TRC20 منتقل کنند.
مهمترین موارد استفاده از توکن شبکه ترون
در حال حاضر بیشترین استفادهای که از توکن شبکه ترون میشود، مربوط به ارز تتر است. همانطور که احتمالا شما هم میدانید، تتر یکی از استیبل کوینهای بازار کریپتوکارنسی هست که در حال حاضر ارزش بازارش بالای 10 میلیارد دلار است و روی شبکه های مختلفی مثل omni، اتریوم و ترون قرار دارد. بسیاری از پروژهها علی رغم تبلیغات زیادی که در مورد پروژه ترون انجام شد، حاضر نشدند که توکن شبکه اتریومی خودشان را به شبکه ترون منتقل کنند.
بیشتر بخوانید: تتر (Tether) چیست و چه کاربردی دارد؟
استانداردهای شبکه ترون
البته TRC20 تنها استاندارد شبکه ترون نیست و شبکه ترون استاندارد دیگری تحت عنوان TRC10 هم دارد. تفاوت عمدهی این دو توکن ترون، در امکان اخذ قراردادهای هوشمند است. در استاندارد TRC10 که اولین استاندارد ترون بود امکان استفاده از قراردادهای هوشمند نیست و توکنهای TRC10 بسیار آسان ایجاد ميشوند. در استاندارد TRC20 امکان اخذ قراردادهای هوشمند وجود دارد و همین موضوع، ترون را به اتریوم نزدیکتر میکند ولی ایجاد توکن TRC20 پیچیدهتر از TRC10 است.
توکن شبکه ترون یا حتی ارز شبکه ترون که TRX هست، آدرسهای کیف پولشان با حرف T شروع میشود. پس اگر واریز و برداشتی که میخواهید انجام دهید که مرتبط به یک کیف پول ترون هست، باید شبکه خودتان را روی TRC20 قرار بدهید.
دقت داشته باشید که شما نمیتوانید بین دو شبکه اتریوم و ترون به صورت مستقیم انتقالی را انجام دهید؛ مثلا اگر کیف پولتان از نوع شبکه ترون باشد و توکن این شبکه را پشتیبانی کند و توکنی هم که دارید با استاندارد TRC20 باشد، نمیتوانید به صورت مستقیم توکن خودتان را به کسی انتقال دهید که از توکن ERC20 یا توکن شبکه اتریوم استفاده میکند.
اصلا بعضی از کیف پول ها که اجازه چنین تراکنشی را به شما نمیدهند اما اگر هم چنین تراکنشی انجام شود، بدانید که کل ارزتان از بین میرود و شما به هیچ عنوان نمیتوانید این تراکنش رو برگشت بدهید چرا که یکی از خصوصیات بلاکچین، برگشت ناپذیر بودن آن است.
ERC20 چیست؟
ERC20 یکی از استانداردهای ایجاد توکن در شبکه اتریوم است. زمانی که با توکن شبکه اتریوم کار دارید و میخواهید واریز یا برداشت خودتان را به کیف پولی که از ارز اتریوم و توکن های اتریوم پشتبیانی میکند انجام دهید، در آن موقع هست که باید شبکه خودتان را روی ERC20 قرار بدهید.
دقت کنید که آدرس کیف پولهای اتریوم با 0x شروع میشود و شما میتوانید از این طریق تفاوت آدرس کیف پولهای این ارز را با ارزهای دیگر خیلی راحت متوجه شوید.
استانداردهای شبکه اتریوم
ERC20 تنها استاندارد اتریوم نیست؛ استانداردهای دیگری هم در شبکه اتریوم وجود دارد. استانداردهایی مثل ERC223 یا استانداردی مثل ERC721 هست که با این استاندارد میتوانید ارزهای دیجیتالی با خواص خیلی مجزا از هم داشته باشید. استانداردهای دیگری هم تحت عنوان ERC777 یا مثل ERC1155 در شبکه اتریوم موجود است که در حال حاضر فرصت پرداختن به این موضوع نیست.
تفاوت ERC20 و TRC20 چیست؟
در واقع اصلیترین تفاوتی که بین دو شبکه ترون و اتریوم وجود دارد، اولا در نوع اجماع این شبکههاست به این خاطر که در شبکه اترویم در حال حاضر با استفاده از ماینینگ تراکنش ها انجام میشود و حالتی غیر متمرکز دارد.اما نوع اجماع در شبکه ترون مثل شبکه اتریوم، ماینینگ نیست؛ بلکه به صورت استیک کردن هست که هر چند وقت یکبار یک سری نمایندهای که بیشترین مقدار ارز TRX یا ترون رو دارند برای تایید تراکنشها انتخاب میشوند.(درآمد در روش استیک کردن از طریق نگهداری ارز دیجیتال است. برعکس ماینینگ که درآمد در آن از طریق استخراج است.)
دومین و سومین وجه تفاوت در مقدار کارمزد و سرعت تراکنشها میباشد.جدیدا کارمزد تراکنشها در اتریوم بالا رفته است. از سوی دیگر سرعت تراکنشها در این شبکه مقداری نسبت به رقبای جدیدتر، کندتر هست.
اگر بخواهیم عملکرد اتریوم را با بیتکوین مقایسه کنیم، صد در صد اتریوم در مقدار کارمزد و سرعت تراکنشها انتخاب بهتری نسبت به بیت کوین است ولی اگر بخواهیم شبکه اتریوم را با شبکههای جدیدتری مثل ترون مقایسه کنیم، شبکه ترون سرعت خیلی بیشتری در تراکنشها دارد به طوری که در شبکه اتریوم حداکثر در هر ثانیه 25 تراکنش انجام میشود در حالی که این عدد در شبکه ترون به 2000 تراکنش میرسد. در شبکه ترون کارمزد به مراتب کمتری نسبت به شبکه اتریوم پرداخت میکنید.
پس دقت داشته باشید که نمیتوانید به صورت مستقیم تترهایی را که در شبکههای مختلف و با استانداردهای مختلف هستند را به سادگی به هم تبدیل کنید. تنها راهی که دارید این است که مثلا شما توکنی با استاندارد TRC20 داشته باشید.
سپس آن را به صرافی که از این ارز و این توکن با این استاندارد پشتیبانی میکند انتقال بدهید و همان صرافی توکن دیگری با استاندارد ERC20 را داشته باشد تا از این طریق بتوانید برداشت خودتان را از آن صرافی با استاندارد ERC20 انجام بدهید و TRC20 خودتان را به ERC20 تبدیل کنید.
چهارمین تفاوت این دو شبکه این است که ERC20 یا همان توکن اتریوم در صرافیها و معاملات ارزهای دیجیتال شناخته شدهتر است و تعداد صرافیهایی که توکن TRC20 را پشتتیبانی میکنند کمتر است.
پیشنهاد مطالعه: بهترین صرافی آنلاین ایران
نتیجه
در این مقاله به تفصیل در مورد چیستی TRC20 و فرق ERC20 و TRC20 صحبت کردیم. اگر از افرادی هستید که زمان و سرعت تراکنشها و همینطور مقدار کارمزد برایتان مهم است، تتر انتخاب بهتری است.
لطفا سفیرپیمنت را از هرگونه نظرات و مشکلات خود در این زمینه مطلع کنید.